@ Groepsaanbod Stoelyoga

Happy Home Stoelyoga

Waar worden de lessen gegeven?

It Maskelyn

Adres: Easter Omwei 5, 9254 GM, Hurdegarijp.
Vast aanbod. Groepsgewijs.

Wanneer?
Met ingang van 3 september 2019 starten wij weer met de lessen. Iedere eerste dinsdag van de maand van 10.30 uur – 11.30 uur en iedere derde dinsdagmiddag van de maand van 14.00 uur – 15.00 uur.
Kijk onder het kopje Nieuws/Agenda voor het najaarrooster.

Voor wie is het?
Voor iedereen in en om Hurdegarijp of elders.
Bij It Maskelyn kunt u vrij parkeren en het gebouw is toegankelijk voor mensen met een rolstoel of scootmobiel.
Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar een kop koffie of thee te drinken in de foyer. Uiteraard bent u hier vrij in.

Indien het u niet lukt de les te volgen in It Maskelyn, kunt u de les inhalen tijdens de les in Heemstrastate te Oenkerk.

Kosten

  • 10 lessenkaart: 75 euro
  • 1 losse les: 9 euro

Betaling graag contant na afloop van de les te voldoen of overmaken naar rekeningnummer NL36RABO0126387303 t.n.v. G.M. De Haan-Westra.

Verdere informatie/vragen

Voor informatie en/of vragen verwijs ik u naar het contactformulier van deze website. Ook kunt u contact opnemen met Geertje de Haan op telefoonnummer 06- 27154214 of 0511-473984.

Heemstra State

Adres: Frisiastate 23, 9062 GX, Oenkerk.
Vast aanbod. Groepsgewijs.

In het kader van “De Weken van de Aandacht” van Kearn, wordt de eerste les u gratis aangeboden in Heemstrastate op 1 oktober. Kearn is een welzijnsorganisatie. Kijk voor meer informatie op hun site; www.Kearn.nl.

Wanneer?
Met ingang van 15 oktober 2019 iedere dinsdagmiddag van 14.00 uur – 15.00 uur en iedere derde dinsdagochtend van 10.30 uur- 11.30 uur.
Kijk onder het kopje Nieuws/Agenda voor meer informatie over de eerste gratis les in Heemstra State en over het rooster.

Voor wie is het?
Voor iedereen uit De Trynwâlden en ook van elders, daarbuiten.
Bij Heemstra State kunt u vrij parkeren bij de deur en het gebouw is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel of scootmobiel.

Volg de wegwijzer naar ‘De Sjoerdeseal’.

Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar een kop koffie of thee te drinken in de foyer. Uiteraard bent u hier vrij in.

Indien het u niet lukt de les te volgen in Heemstra State, kunt u de les inhalen tijdens de les in It Maskelyn te Hurdegarijp.

Kosten

  • 10 lessenkaart: 75 euro
  • 1 losse les: 9 euro

Betaling graag contant na afloop van de les te voldoen of overmaken naar rekeningnummer NL36RABO0126387303 t.n.v. G.M. De Haan-Westra.

Verdere informatie/vragen

Voor informatie en/of vragen verwijs ik u naar het contactformulier van deze website. Ook kunt u contact opnemen met Geertje de Haan op telefoonnummer 06- 27154214 of 0511-473984.

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Stoelyoga is voor iedereen, hoewel het voornamelijk voor ouderen en fysiek beperkte mensen uitermate geschikt is.
Beweging levert een belangrijke bijdrage tot het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid op leeftijd.
Stoelyoga is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd. Men leert tevens eigen lichaamsgrenzen accepteren.
Stoelyoga maakt niet alleen het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer door de rustgevende adem- en meditatieoefeningen.

Praktische informatie

Voor het volgen van een proefles; graag van te voren even melden.
Het is altijd mogelijk om een les bij te wonen en ook om een introducé mee te vragen, bijvoorbeeld een kind, partner, buurman of logé.
Later in het jaar instappen behoort ook tot de mogelijkheden.
Voor het volgen van de stoelyogales is het fijn om gemakkelijk zittende kleding aan te hebben.
Een jurk of rok bij de dames is niet altijd handig evenals schoenen met hakken. Het meebrengen van water wordt aanbevolen.

Nationale Stoelyogadag met Happy Home Stoelyoga

Op 13 oktober vindt deze stoelyogadag door heel Nederland plaats. Wij van Happy Home Stoelyoga willen deze dag met u vieren in It Maskelyn omdat wij het belangrijk vinden om te blijven bewegen door middel van stoelyoga.

Dit doen we in samenwerking met welzijnsorganisatie Kearn in “De weken van de Aandacht”. Kijk voor informatie van Kearn op de site www.kearn.nl.

Inmiddels weten we allemaal dat bewegen ons fit, vitaal en gezond houdt. We denken hierbij vaak aan lichamelijk bewegen. Echter, naast lichamelijk bewegen, heeft het beoefenen van yoga een heel ontspannende uitwerking op ons gevoelsleven en op onze geest.
Zet daarom deze datum in uw agenda!

Dit kan ook zijn, een stap zetten om naar buiten te komen. Figuurlijk, en ook letterlijk. Om een beter (lichaams)contact te maken met je zelf en ook, voor wie daar behoefte aan heeft, contact te maken met anderen. Dan heeft het ook nog een sociale reden.

Praktisch informatie
Inloop vanaf 13.30 uur in It Maskelyn.
Stoelyoga door Happy Home Stoelyoga.

Doelgroep: Bijna iedereen. Minder geschikt voor hele jonge kinderen. Niet geschikt voor mensen die onbedoeld luidop praten.

Kleding: Gemakkelijke en fijn zittende kleding en geen hoge hakken. Een rok is ook minder geschikt.

Adres: Easter Omwei 5, Hurdegarijp.
Goede parkeermogelijkheid en het gebouw is goed toegankelijk.
De les vindt plaats in de grote zaal.

Tijden: De stoelyoga les vindt plaats van 14.00 uur – 15.00 uur.
Daarna is er gelegenheid om met elkaar koffie of thee te drinken.

Aan het volgen van de les op deze dag zijn geen kosten verbonden.
Kijk onder het kopje Nieuws/Agenda voor de flyer met meer informatie. Zegt het voort, zegt het voort.

Stoelyoga op aanvraag (incidenteel)

Het gaat hierbij om een incidentele les.
Een losse stoelyoga les bieden wij aan voor uw team; bijvoorbeeld als extra activiteit in een openingsbijeenkomst van een nieuw seizoen, of bij een afsluiting van bijvoorbeeld een schooljaar. Het gaat dan om een gastles.
Daarnaast kunt u denken aan een incidentele les voor uw patiëntenvereniging, voor gemeentelijke belangen in het kader van preventie ‘meer bewegen’ of ‘ meer aandacht’, als “kadootje”  van de baas vanwege drukte op de werkvloer, of als tegemoetkomen voor uw vrijwilligers.

Stoelyoga op aanvraag (structureel)

Om regelmatig voor uw bedrijf, organisatie, instelling of multifunctioneel centrum stoelyoga te mogen komen verzorgen, kunt u het beste persoonlijk met een van ons een afspraak maken.
U kunt uw (aan)vraag indienen via het contactformulier of bellen naar Geertje de Haan op telefoonnummer 06-27154214 of 0511-473984.

Scholing Stoelyoga door Happy Home Stoelyoga

Let op! Dit gaat niet om een groepsaanbod, maar om een individuele scholing.

  • De mogelijkheid bestaat dat wij hulpverleners in de zorg scholen, zodat zij zelfstandig stoelyoga kunnen geven aan een specifieke doelgroep.
  • De mogelijkheid bestaat dat wij yogadocenten een bijscholing stoelyoga aanbieden.