@ JessenZ

JessenZJessy Stapensea JessenZ Coaching.jpg

Vanuit je essentie leven betekent voor mij dat je je vrij voelt. Vanuit die situatie maak je je dromen makkelijker waar. Om te doen wat je werkelijk wilt, is contact maken met jezelf, je lichaam, geest en emoties erg belangrijk. Ongeveer negentig procent van wie je bent bevindt zich in je onbewuste. Kennis van dit onbewuste kan de mooiste dingen opleveren. Het maakt je een vollediger mens.

JessenZ biedt een gevarieerd aanbod aan methoden en technieken die je bewust maken van je eigen potentie en je motiveren het leven te leven dat bij jou past. Leven vanuit je diepste zelf en vanuit je eigen kracht. Oftewel: leven vanuit je essentie. Door te leven vanuit je essentie sta je beter in je kracht en kom je dichter bij jezelf. Je bent energieker, fitter en je voelt je vrijer. Je bent in staat om te zijn wie je wilt zijn.

Wie ben ik? 
Ik ben Jessy Stapenséa, gecertificeerd en geaccrediteerd coach/therapeut. Ik heb de Enneagram Integratiekunde-o
pleiding gedaan bij Willem Jan van de Wetering en de opleiding tot kinder- en gezinstherapeut bij Sylvia Leegwater. Tijdens mijn jarenlange ervaring in de (jeugd)gezondheidszorg heb ik me gericht op diverse vormen van hulpverlening. Mijn ervaring is dat een combinatie van verschillende benaderingswijzen de beste resultaten oplevert. Voor mij is dit complementair werken. Ik ben lid van de PEP (Platform Enneagram Professionals) en sta geregistreerd in het  BIG-register.

Westerse kennis & Oosterse wijsheid
Ik geloof in een mix van theorieën en filosofieën. Voor mij betekent dit dat ik reguliere hulpverlening verweef met alternatieve. Ik noem het zelf graag ‘Westerse kennis verweven met Oosterse wijsheid’. Het is complementair. Zelf heb ik veel aspecten van de reguliere gezondheidszorg bestudeerd en ervaren in brede zin. Door dit aan te vullen met alternatieve gezondheidszorg kan ik mijn cliënten vanuit een holistische visie benaderen.

Westerse kennis & Oosterse wijsheidAl van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de combinatie van beide geneeswijzen. Amper zelf volwassen werkte ik in een ziekenhuis en kreeg ik te maken met geboorte en dood. Intuïtief voelde ik dat er meer moest zijn tussen hemel en aarde; voor mij was er meer dan het lichaam dat behandeld werd. Sinds die tijd heb ik me beziggehouden met spiritualiteit en bezieling. Met een nuchtere kijk maak ik zelf gebruik van de diensten van een dokter en daarnaast onderga ik op z’n tijd een massage of bezoek ik een (spirituele) therapeut. Het ene vult het andere aan, zoals ook lichaam, geest en gevoel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Samen zijn zij één.

Tijdens mijn therapiesessies maak ik gebruik van onder andere Enneagram Integratie Kunde (EIK), hypnotherapie, NLP, Chakra Balancing Techniek en spiertesten. Daarnaast gebruik ik in mijn praktijk verschillende hulptechnieken zoals affirmeren, visualiseren, mediteren, mindfulness, innerlijk kind, systemisch werk en wandelgesprekken. De werkmethode zoals ik die beschrijf bij het Procesmodel en de Weg naar Vrijheid gebruik ik wisselend bij alle sessies.

Welke technieken er aan bod komen is afhankelijk van de cliënt. Ik stem mijn sessie af op de behoeften van de cliënt.