@ Weg naar vrijheid

De weg naar vrijheid

op zoek naar vrijheidIn deze interactieve workshop die bestaat uit theorie en oefeningen, laten wij zien dat je altijd op zoek bent en blijft naar Vrijheid!

Het begint al direct na de geboorte. Je bent op zoek naar ultieme vrijheid. Naast liefde die er al was is er voor, tijdens of na de geboorte ook angst ontstaan. Er is dualiteit. We gaan op zoek naar wie we in essentie zijn. Op zoek naar eenheid. We tasten dit eerst af bij de ander en pas dan zoeken we het in onszelf. De Weg naar Vrijheid begint al na de conceptie en eindigt tot je volwassen bent. Je bent dan ongeveer 21 jaar.

De stappen die je moet nemen zijn: Veiligheid; verbinding; zelfstandigheid, ik en de ander; seksualiteit en intimiteit; verantwoordelijkheid en vrijheid. In deze fasen heb je ook de vervulling nodig van de 12 basisbehoeften. Dit zijn: acceptatie; zorg; geruststelling; bewondering; vertrouwen; aanmoediging; goedkeuring; respect; erkenning; bevestiging en waardering. Zie onderstaand figuur. De basisbehoeften vormen samen de behoefte aan Liefde.

Tijdens de fasen die we in 7 stappen ontwikkelen, zijn we onderweg beschadigd. Het is redelijk normaal dat we gemiddeld 2 of 3 beschadigingen hebben opgelopen. In ons leven krijgen we steeds opnieuw kansen aangeboden om deze lessen te ontvangen en ze te leren. De bedoeling hiervan is om ons zelf te helen. De ontwikkelingsfasen gaan na 21 jaar gewoon door in weer 21 jaar, en dan weer 21 jaar. Je bent dan 42, 63 of 84. Dan begint je laatste fase. Na je 21ste ligt de nadruk niet meer op de biologische leeftijd maar meer op gebeurtenissen die je meemaakt in je leven. Bijvoorbeeld het aangaan van  relaties; het veranderen van werk; verhuizen etc. Telkens begint het proces opnieuw waarbij veiligheid weer de 1ste stap is. Als je nergens veiligheid kunt of durft te ervaren ontstaat er angst. Zonder veiligheid te kunnen voelen kun je de 2 de stap naar verbinden niet maken. En ga zo maar door. Spirituele Vrijheid ervaren we als er nergens meer beschadigingen zijn. Je bent dan vrij van je beperkingen. We voelen ons dan Vrij omdat we geaccepteerd hebben dat Eenheid in ons zelf zit. We geven uitleg over de ontwikkelingsfasen en daarna lopen we letterlijk via het Enneagram figuur op de grond een vaste route. Je voelt dan energetisch wat woorden met je doen! Je krijgt hierbij de kans om te voelen wat je nog nodig hebt om te helen.

De Weg naar Vrijheid kun je ook in een individueel traject bij mij thuis afspreken. (In 2 sessies kun je al veel doen). Het geeft veel inzicht in waar je altijd naar op zoek bent en welke fase bij jou nooit goed is voltooid. De bewustwording hiervan kan rust geven.

Op zoek naar vrijheid Enneagram

Tarief
De Weg naar Vrijheid lopen en nabespreken in 2 sessies à 90 min. € 150,-.