@ Studie- en beroepskeuze

Studie- en beroepskeuze

“Worden wie je bent.”

Met het enneagram kun je ontdekken waar je sterke kanten en talenten liggen. Het enneagram kent 9 persoonlijkheidstypen, die we allemaal meer of minder in ons hebben. Je bent bijvoorbeeld perfectionist, helper, winnaar, romanticus, waarnemer, loyalist, avonturier, baas of bemiddelaar. We vormen meestal een combinatie van meerdere typen. We kunnen ook nog andere verdeling in menstypen maken; in denkers, voelers en doeners. Daarnaast is de één meer het sociale type; de ander is meer op zichzelf gericht.

Je kunt je voorstellen dat bij elk type persoonlijkheid een aantal studies en beroepen van nature beter passen. Natuurlijk bepaal je uiteindelijk zelf wat je wilt gaan doen; maar het is goed je eigen type persoonlijkheid te kennen.

Als je bijvoorbeeld een denker bent en je bent graag alleen, dan past daar een bepaald type studie en werk bij. Als je graag anderen helpt en als je ook graag met mensen omgaat en of je hebt het gevoel dat je weet wat de ander nodig heeft, dan is de kans groot dat je kwaliteiten in de hulpverlening liggen. Stel dat je niet weet wat je wilt gaan studeren. Je denkt dat je nergens echt goed in bent. Je hebt geen hobby’s. Je beoefent geen sport. Je bent stil want een ander praat altijd wel. Heb je zelf eens bedacht dat hier juist jou kwaliteit kan liggen? Dat je goed kunt luisteren? Dat je goed kunt waarnemen? Dat je een goed inschattingsvermogen hebt en dat je goed kunt analyseren?Beroepskeuze JessenZ

Stel dat je een brede belangstelling hebt. Waar moet je dan uit kiezen? Er is zo veel leuks en je wilt de boot niet missen. Je bent geen negen tot vijf type. Ben je dan misschien geschikt als projectmanager of als interim?

Voor de tests zie ik je graag bij mij thuis. We hebben een kennismakingsgesprek. Als je besluit door te gaan volgen er twee gesprekken. De eerste keer is het meest uitgebreide gedeelte. Max. 2 uur. De tweede keer is een nagesprek aan de hand van het verslag. Max. 1 uur. Er komt altijd uit dat je meer kunt dan je vooraf dacht.

Tarief
Studie- en beroepskeuzetest in 2 sessies € 125,-.